Paris Plages: zonnen op strand in Parijs

Je slentert door Parijs tijdens het maken van een stedentrip en in de loop van de dag loopt het kwik op tot tropische waarden. Wat doe je dan? Verkoeling zoeken. En waar doe je dat beter dan op het strand.

Strand in Parijs? Jazeker. Sinds het project Paris-Plages in 2002 gestart is, is het één van de meest succesvolle recreatieve evenementen ter wereld. Voor vier weken, van half juli tot half augustus, zal een gebied aan de Seine omgetoverd worden tot een traditioneel strand, compleet met ligstoelen, parasols, lounge stoelen en palmbomen. Anderhalve kilometer lang heeft de Seine een tropische uitstraling, en dat in het centrum van Parijs. De stranden zijn geopend van acht uur ‘s ochtends tot middernacht.

De exacte data voor 2013 zijn inmiddels bekend. Vanaf 20 juli tot 18 augustus is het mogelijk om met je voeten in het warme zand aan de Seine te zitten. Oftewel, de perfecte plek om te pauzeren tijdens je citytrip in Parijs. Dit jaar loopt strand vanaf het Louvre tot aan Pont de Sully. Er staan verschillende leuke activiteiten gepland. Zo is bijvoorbeeld rolschaatsen (náást het strand uiteraard) mogelijk, maar ook kun je in Parijs vermaken met tai-chi of het beklimmen van een klimmuur. Ben je meer van de balsporten, dan is het mogelijk Parijzenaren uit te dagen voor een potje Jeu de Boules.

Natuurlijk is het bezoeken van het strand in Parijs helemaal gratis. Geef jezelf dus wat welverdiende rust tijdens het bezoeken van Parijs en zak lekker weg in een strandstoel. Een verkoelend ijsje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Gelukkig maar dat er vele standjes op het strand te vinden zijn waar je een lekker ijsje of verfrissend drankje kunt bestellen. Blijf je lang genoeg liggen in je strandstoel, dan is de kans aanwezig dat je getuige zal zijn van een live optreden. Wederom een erg leuke verrassing die je te wachten staat op het strand van Parijs!