Metro Parijs: groots, snel en handig

De bezienswaardigheden in Parijs liggen vaak ver uit elkaar. Soms moet je van de ene naar de andere uithoek van de stad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de metro hét vervoersmiddel in Parijs is. Het metronetwerk in Parijs is enorm en je kan overal gemakkelijk komen zonder ver te hoeven lopen. Door de enorme grootte van het netwerk en de vele metrostations kan het op het eerste gezicht wat overdonderend zijn. Maar laat je niet afschrikken: het duurt niet voordat je in Parijs een metro-expert bent.

Metro stedentrip Parijs

Maak je een stedentrip in Parijs, zorg dan dat je zo snel mogelijk een metrokaartje weet te bemachtigen. Deze zijn op veel plekken te vinden, zoals vrijwel alle metrostations, hotels en winkels. Vervolgens dien je je een beetje te oriënteren: waar liggen de bezienswaardigheden ongeveer en waar ligt mijn overnachtingsplek? Op deze website staat bij elke bezienswaardigheid onderaan een metrostation genoemd. Dit is het dichtstbijzijnde metrostation. Bij de Eiffeltoren is dat bijvoorbeeld Champs de Mars – Tour Eiffel ofwel Bir Hakeim. In de meeste gevallen is het metrostation vernoemd naar de bezienswaardigheid of de buurt en is het metrostation dat bij de bezienswaardigheid past snel genoeg gevonden.

Kaartjes Parijs metro

De Parijse metro werkt met kaartjes. Het is verstandig om dagkaarten te kopen. Dit is mogelijk op elk station in Parijs. Kom je met de trein naar Parijs, dan koop je je kaartje logischerwijs al op Paris Nord. Eén dagkaart kost zo’n € 13, twee dagen kost € 21,50, drie dagen kost € 30 en vijf dagen met de metro in Parijs kost je € 41. Deze passen zijn geldig van zone 1 tot en met 3, wat het gehele centrum beslaat.

Het navigeren door Parijs met een metrokaartje in je hand heeft zo zijn charme, maar helemaal van deze tijd is het niet. Daarom is het ook mogelijk om met een app op je mobiel of tablet Parijs te verkennen. Lees meer over deze Metro Parijs App!

De vertrektijden zijn bij de metro in Parijs niet zo van belang; om de paar minuten vertrek er weer een metro. Hou ‘s nachts de tijd wel in de gaten, want de metro rijdt van zondag tot donderdag maar tot 01:15 uur en vrijdag en zaterdag tot 02:15 uur.