Stedentrip naar Parijs, wat te doen in Parijs?

stedentripparijsParijs Stedenreis is de ideale online gids voor je stedentrip naar Parijs. De Franse hoofdstad is bij toeristen elk jaar weer één van de populairste steden van Europa. Het recordaantal toeristen werd in 2004 gehaald. Toen maakten liefst 25 miljoen mensen een stedentrip Parijs!

Parijs bezienswaardigheden

De hoofdstad van Frankrijk is niet voor niets zo’n populaire bestemming. De vele bekende bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk ware trekpleisters. En dat is te merken als je je bij deze bezienswaardigheden in Parijs bevindt. Een gezonde dosis geduld is dan ook mooi meegenomen. Zeker bij hét symbool van Parijs dien je je goed mentaal voor te bereiden. Bij de Eiffeltoren lopen de rijen namelijk ongeveer tot aan Tokyo. Maar laat je zeker niet afschrikken door deze wachtrijen: het is het meer dan waard. Het uitzicht vanaf de Eiffeltoren zal in je geheugen gegrift staan. Daarnaast, een stedentrip Parijs zonder op de Eiffeltoren te zijn geweest, is geen complete stedentrip.


Hoogtepunt stedentrip Parijs

Een veelgehoord hoogtepunt van de stedenreis is zonder twijfel de Sacré-Coeur. De Sacré-Coeur is de opvallende, witte basiliek in Parijs. Deze basiliek torent boven veel gebouwen in Parijs uit, wat komt doordat het gebouw op de heuvel Montmartre gebouwd is. Het zal ongetwijfeld één van je hoogtepunten van je Parijse stedentrip zijn. Ontspanning en cultuur komen hier prachtig samen. De Sacré-Coeur is vrij te bezoeken en te bekijken. Ben je even uitgekeken, dan kun je op de trappen of in het gras voor de basiliek ontspannen. Je kunt dan direct geniet van het prachtige uitzicht over Parijs. Dit is misschien wel het mooiste uitzicht over de stad, zonder ook maar één hoog gebouw (zoals de Tour Montpernasse of de Eiffeltoren) te beklimmen. Pas wel op voor de vele “verkopers” rondom de Sacré-Coeur. Ze willen graag mini uitvoeringen van de Eiffeltoren en zeer karige armbandjes verkopen. En ze laten zich niet zomaar aan de kant zetten. Behalve door de Franse politie, zodra die de hoek om komen kijken kiezen de “verkopers” snel het hazenpad.

Een andere bezienswaardigheid met faam is de Notre-Dame, de welbekende gotische kathedraal. Waar je het prachtige gebouw eerder alleen op foto’s kon bekijken, zo sta je er tijdens je stedentrip in Parijs ineens recht voor. En de enorme toeristenmassa is met jou. Kies dus een gunstige tijd als je de Notre-Dame ook van binnen wilt bekijken. Gelukkig is het het wachten meer dan waard.

Hetzelfde imponerende gevoel zal je meemaken als je de Arc de Triomph bezoekt. Dan zal je kunnen aanschouwen dat de triomfboog nog veel grotesker is dan op tv bij bijvoorbeeld de Tour de France. Je mag zeker het plateau bovenop de Arc de Triomph niet missen. Een prachtig uitzicht over Parijs met uiteraard de Champs-Élysées als meest in het oogspringend. Onder de Arc de Triomph ligt het graf van een onbekende soldaat. Deze onbekende soldaat is omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog en vond onder de Arc de Triomph in 1921 zijn laatste rustplaats. Tijdens je stedentrip Parijs kun je ook de herdenkingsvlam aanschouwen. Deze vlam brandt al onafgebroken sinds 1923.

Over uitzichten gesproken, bezoek ook eens de Tour Montpernasse. Deze toren is één van de hoogste punten van Parijs en vanaf het kijkplateau biedt de Montpernasse je het mooiste uitzicht over Parijs. Alle eerder genoemde bezienswaardigheden zijn in de verte te bewonderen. Er hangt helaas wel een aardig prijskaartje aan het bezoeken van de Tour Montpernasse. Als volwassene ben je al snel 13 euro kwijt. Maar het is die prijs dubbel en dwars waard. Zelden zul je zo’n mooi uitzicht zien. Zeker ‘s avonds is het indrukwekkend en zie je Parijs zoals je tijdens je stedentrip niet meer zult zien. Een letterlijk hoogtepunt van je citytrip Parijs.

Parijs tips

Reisgids Lonely Planet maakte een erg leuk filmpje over Parijs. Op een goede manier worden de vele bezienswaardigheden van de stad uitgelicht en de sfeer van de stad wordt erg leuk overgebracht.

Museum in Parijs

Parijs staat bekend om de vele beroemde musea. Bij je stedentrip Parijs moet je zeker enkele musea bezoeken. Het beroemdste Parijse museum is zonder twijfel het Louvre. Een prachtig museum vol met bekende kunststukken. Het is dan ook niet voor niets dat het Louvre het meest bezochte museum ter wereld is. En zeg nou zelf, jij zou toch ook graag de Mona Lisa in het echt willen zien? Heb je niet genoeg aan het Louvre, bezoek dan een ander immens museum: Hotel des Invalides. Vroeger bood dit gebouw militairen onderdak. De naam zegt het al: invalide soldaten konden hier terecht. Deze invaliden leefden in Parijs in het Hotel met eigen miltaire, godsdienstige regels. Je zou kunnen zeggen dat het een stad in het klein was. Tegenwoordig is Les Invalides te bezoeken en kun je de vele ruimten met eigen ogen aanschouwen. Een hoogtepunt in het Hotel des Invalides is zonder twijfel de enorme graftombe van Napoleon Bonaparte.

Voor de wat moderne kunst kun je terecht bij het Centre Pompidou. Bij je stedentrip Parijs is dit opvallende gebouw een aanrader. Door de vele buizen in felle kleuren is het niet te missen. Moderne kunst in alle vormen en maten zijn in het Centre Pompidou te vinden. Het is een waar publiekscentrum voor de liefhebbers van deze moderne kunststromingen. Ook buiten het gebouw kun je je lol op. De fontein naast het Centre Pompidou is net als het museum een opvallende verschijning. De vele kleuren en aparte vormen maken het tot een populaire plaats om even bij te komen van de stedentrip Parijs. Er zijn daarnaast vaak straatoptredens, zodat je tijdens het ontspannen gedurende je stedenreis je niet hoeft te vervelen.

Top 10 bezienswaardigheden

Het is vooraf lastig in te schatten welke bezienswaardigheden je allemaal wil en kunt zien. Wij willen je graag een handje helpen en hebben een lijstje met de top 10 bezienswaardigheden Parijs gemaakt. Dan nog is het een kwestie van persoonlijke voorkeuren. Als musealiefhebber zul je bijvoorbeeld je hart kunnen ophalen met de vele kunstmusea door de hele stad. Maar ook liefhebbers van indrukwekkende bouwwerken kunnen meer dan genoeg bezienswaardigheden op het lijstje zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.