Top 10 bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een enorme stad met vele bezienswaardigheden. Soms zelfs teveel om in één stedentrip te proppen. Maar toch willen wij je een top 10 geven voor je Parijs Stedentrip, zodat je de hoogtepunten niet hoeft te missen!

10. Centre Pompidou

Centre Pompidou is een museum vol met moderne kunst. Diverse moderne kunststromingen komen aan bod en alle mogelijke kunstvormen zijn te bezichtigen. Het museum in Parijs is een erg opvallend bouwwerk. Ietwat controversieel, maar zonder twijfel modern. De wirwar van buizen en pijpen zijn ware blikvangers. Maak je een stedentrip naar Parijs en hou je van moderne kunst, bezoek dan Centre Pompidou.


9. Montmartre

In dit geval bedoelen we met Montmartre de wijk in Parijs. Deze wijk is bijzonder romantisch door de oude bouwstijl, die lang bewaard gebleven is, en de vele aandoenlijk kleine straatjes. Het pleintje in Montmartre is de plek waar vele toeristen samenkomen. Hier zijn een groot aantal kunstenaar aan het werk en verkopen zij hun werk. Ben je moeilijk ter been, dan is Montmartre wellicht niet zo’n goed idee. Het ligt namelijk op een hoge berg en om er te komen dien je eerst meerdere steile trappen te beklimmen.

8. Tour Montpernasse

Kijk tijdens je citytrip uit over Parijs vanuit een grote wolkenkrabber: Tour Montpernasse. Het mooiste uitzicht over Parijs vind je vanaf deze ‘toren’. Zowel ‘s nachts als overdag zul je versteld zijn van het mooie Parijse landschap. Bekijk alle bezienswaardigheden in Parijs en spot ze in de verte.

7. Hotel des Invalides

Een groot militair museum. Dat is wat Hotel des Invalides is. Maar het is niet zomaar een museum. Het is een erg groot bouwwerk in het centrum van Parijs waar vroeger soldaten gehuisvest werden. Tegenwoordig is hier ook het graf van Napoleon te bezichten.

6. Arc de Triomph

De mooie triomfboog mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 10 van bezienswaardigheden in Parijs. Het is een opvallend groot bouwwerk aan het eind van de Champs-Élysées. Deze laan is samen met de triomfboog niet te missen tijdens je stedentrip in Parijs!

5. Paleis van Versailles

Het paleis van Versailles is een ultieme aanrader voor de citytrippers die iets langer in Parijs zijn dan de gemiddelde stedentripper. Dit heeft overigens niks met het Paleis van Versailles zelf te maken. Versailles zou voor iedereen een waar hoogtepunt kunnen zijn. Echter staat door de enorme drukte en het feit dat het Paleis van Versailles net buiten Parijs ligt, deze bezienswaardigheid op de vijfde plek in deze lijst.

4. Sacré-Coeur

Deze witte basiliek op de Montmartre is een baken van ontspanning. De Sacré-Coeur is al vanaf ver te zien, wat het nog indrukwekkender maakt. De trappen en tussenliggende grasvelden zijn perfect om een rustmomentje in je stedentrip Parijs te plaatsen.

3. Musée du Louvre

Dit museum behoeft geen uitleg meer. Het bekendste museum ter wereld staat in Parijs en hangt vol met wereldberoemde kunstwerken. Een aanrader voor als je tijdens je stedentrip wat tijd over hebt om in de rij te staan.

2. Notre-Dame

Deze gotische kathedraal is één van de symbolen van Parijs. En niet voor niets. De Notre-Dame is een indrukwekkend en mooi bouwwerk, zowel van binnen als van buiten. Voor de Notre-Dame is een pleintje waar je kunt ontspannen met de wereldberoemde Notre-Dame op de achtergrond.

1. De Eiffeltoren

Tja, de Eiffeltoren. Hier is weinig meer over te zeggen. Vraag iemand naar het symbool van Parijs, en de Eiffeltoren wordt genoemd. De Eiffeltoren is nog altijd indrukwekkend en het is bijzonder om daadwerkelijk voor een wereldberoemd bouwwerk te staan. Het beklimmen van de Eiffeltoren is uiteraard een must. Neem wel even de tijd, er kunnen flinke rijen voor de ingangen staan.