Metro Parijs App

Je maakt een stedenreis naar Parijs en wilt zoveel mogelijk zien, hoe reis je dan van highlight naar highlight? Inderdaad, met de metro. Op vele plekken in Parijs – met name hotels – worden er gratis metrokaarten verstrekt. Hiermee is het prima mogelijk om goed gebruik te maken van de Parijse metro en op elke plek te komen waar je wilt. Het kan echter wel redelijk wat zoekwerk opleveren omdat je wellicht niet weet bij welke bezienswaardigheid welk metrostation zit of dat je enkele keren moet overstappen om op de bestemming te komen.

Gebruik de metro app in Parijs

Hier is nu wat op bedacht: een app, beschikbaar voor iPhone, iPod touch en iPad. Deze applicatie bevat altijd de meest recente metrokaarten. Met de app is het mogelijk om met je mobiele apparaat gemakkelijk te plannen waar je heen wilt, of dit nu een bezienswaardigheid, café of specifiek metrostation is. Vul de bestemming in en de app vertelt je direct waar je moet zijn en waar er overgestapt dient te worden. De planner heeft geen internetverbinding nodig, je zal dus geen hoge telefoonrekening krijgen als je met je iPhone gebruik maakt van de app in het buitenland.

De app kost slechts € 0,99. Dit kleine bedrag zal je stedentrip in Parijs een stuk gemakkelijker en comfortabeler maken. Tevens zal het je stedenreis met de augumented reality functie zo mogelijk nóg leuker maken. De app is te downloaden in de app store.

Andere apps voor de metro in Parijs

Google Maps werkt overal. Dus ook in Parijs. Op elke plek in de stad kun je beginnen met navigeren. Als je in Google Maps selecteert dat je met het openbaar vervoer wilt reizen, dan krijg je in vrijwel alle gevallen direct de beste route met de metro. Je krijgt dan te zien bij welke metrohalte je moet instappen, waar je eventueel moet overstappen en bij welke halte je de metro weer moet verlaten. Et voila! Je kunt snel je stedenreis in Parijs vervolgen en bent direct waar je wilt zijn. Je hebt alleen wel een internetverbinding nodig voor de beste navigatie.

Een andere populaire app om te navigeren in steden is Citymapper. Het principe is hetzelfde als bij Google Maps: vul je bestemming in en krijg de instructies direct in je scherm. Daarnaast heeft Citymapper integraties zodat je bijvoorbeeld ook makkelijk een leenfiets in Parijs kunt gebruiken. Super makkelijk!