Makkelijk en flexibel op pad in Parijs? Gebruik een leenfiets of een e-step

Parijs verkennen doe je vooral te voet. En als een bestemming te ver lopen is, duik je een metrostation in (de dichtstbijzijnde is nooit ver weg) en pak je voor enkele haltes een metro. Maar, heb je weleens gedacht aan een fiets of elektrische step? Zo verken je Parijs snel en flexibel én beleef je de stad op een andere manier!

Fiets huren in Parijs

Vélib. Dat is de naam van de Parijse leenfiets. Deze fietsen zijn op honderden plekken te vinden in de stad. Je kunt vooraf betalen, zodat je geen gedoe hebt. Een dagkaart is er vanaf vijf euro. Reserveer vooraf een kaart op de website van Vélib, zodat je snel je stedentrip in Parijs kunt vervolgen.

Er zijn gewone fietsen en elektrische fietsen te huur. De e-bikes zijn handig voor de stukjes met veel hoogtemeters. Ga je bijvoorbeeld naar de Sacré-Coeur en/of Montmartre? Dan kan het handig zijn een e-bike te nemen. Zo niet, dan volstaat een gewone fiets. Wel zo voordelig en gezond.

Step in Parijs

In bijna elke grote stad zijn tegenwoordige elektrische stepjes te vinden. Deze e-steps vind je ook in Parijs. Op elke straathoek kun je ze vinden. De aanbieders zijn onder meer Dott, Lime en TIER. Download vooraf óf op het moment dat je de step nodig hebt de app van één van deze aanbieders. Vervolgens kun je snel en makkelijk de step in Parijs huren en ben je voor maximaal een paar euro razendsnel waar je wilt zijn. En je kunt de step zonder gedoe achterlaten bij jouw eigen eindbestemming. Let wel goed op de verkeerregels: je mag bijvoorbeeld niet op de stoep steppen, je mag maximaal 25 kilometer per uur en er mag maar één persoon op een step. Maak van je stedenreis in Parijs dus geen overbodig duur grapje.