Tour de France 2022: bezoek de slotetappe in Parijs

Begin juli in 2014 gaat de Tour de France weer van start. De wereldberoemde wielerronde start op 5 juli in Leeds, Engeland, en op 27 juli zal het peloton finishen op de Champs-Elysées, met uitzicht op de Arc de Triomph. Wielerliefhebbers zullen de slotetappe van de Tour de France elk jaar weer markeren als een mooie etappe. Niet zozeer door de wedstrijd, maar wel door de mooie beelden die door de Franse televisieploeg gemaakt worden. Alle bezienswaardigheden in Parijs komen dan ook één voor één in beeld, gefilmd vanaf een helicopter.

Maar niet alleen op de bank voor de tv is de slotetappe mooi om te zien. Elke wielerliefhebber moet eens in zijn/haar leven op de Champs-Elysées gestaan hebben om de wielrenners voorbij te zien komen. Het is een ware happening. Allereerst zal de tourkaravaan de aanwezigen vermaken. Vele sponsoren en betrokkenen komen in praalwagens voorbij op het parcours.

Champs-Elysées en de Arc de Triomph in de spotlight

De slotetappe van de Tour de France is een perfecte reden om een stedentrip naar Parijs te boeken. De hele stad is in rep en roer en overal is er vermaak. Enorme hoeveelheden wielerfans overspoelen de stad en zorgen voor een waar feest. Parijs is zodoende het ideale decor, met de Champs-Elysées en de Arc de Triomph als grootste blikvangers.

Benieuwd naar het volledige parcoursoverzicht van de hele Tour de France? Bekijk dan onderstaand filmpje.

De editie van de Tour de France van 2013 was een bijzondere. Dat jaar werd de grootste wielerronde ter wereld namelijk voor de honderdste keer verreden. En dat zorgt voor nóg meer festiviteiten in Parijs. Uniek aan die honderste editie van de wedstrijd is dat de finish dat jaar ‘s avonds in het donker heeft plaatsgevonden. Dat heeft voor een prachtig schouwspel mogen zorgen.

Maar ook de ‘reguliere’ edities Tour de France zijn erg bijzonder om mee te maken. Maak je een stedentrip in Parijs tijdens de Tour de France, dan kun je als wielerfan de gehele dag je hart ophalen. Noteer dus snel 27 juli in je agenda, en zie de wielerhelden ook eens van dichtbij!

Houd wel rekening met extra drukte in de stad. Zo kan het op de Champs-Elysées nog veel drukker zijn dan normaal al het geval is. Ook als je niet geïnteresseerd bent in het wielerspektakel, kan het dus handig zijn 27 juli 2014 in je agenda te zetten.