De 5 beste Parijs apps

Parijs apps

Zijn we in ons eigen kikkerlandje, dan maken we druk gebruik van onze smartphones. Even snel checken hoe laat de bus en metro gaan met de 9292 app, en kijken waar nou ook alweer dat ene restaurant zat is met Google Maps eenvoudiger dan ooit. Gaan we echter naar het buitenland, dan zeggen we al deze praktische technologie al snel gedag. Ook niet zo gek: even internetten op je iPhone in Parijs kan er al snel voor zorgen dat er een flinke rekening op de mat valt. Maar moeten we onze smartphone dan echt de gehele stedentrip in een kluis of in onze broekzak bewaren? Wel nee! Door de juiste applicaties vooraf te downloaden kun je je reis in Parijs zo mogelijk nóg leuker maken.

Offline kaart van Parijs app

Google Maps brengt altijd uitkomst als je de weg kwijt bent. Maar buiten Nederland kan het gebruiken ervan een duur grapje worden. De Paris Offline Map (Metro Subway and offline GPS) voor iPhone, iPod touch en iPad biedt uitkomst! Zoals de naam al doet vermoeden bevat de app een offline kaart van Parijs. Geen zorgen dat je data in het buitenland verbruikt: de kaarten zijn vooraf gedownload en verbruikt dus geen data! Veilig te gebruiken dus. Deze app is perfect om snel en doelgericht te navigeren door Parijs. Nooit meer zoeken naar dat ene leuke restaurant dat in de reisgids staat of waar nou exact dat charmante pleintje zat. Zet in Parijs de app aan en ga via GPS doelgericht op je bestemming af. Je tijd kun je nu dus efficiënter benutten!

Metro Parijs App

Goed, je weet waar je moet zijn met de kaart app van Parijs. Maar hoe kom je daar? Welke metrolijn moet je hebben en welke metrohalte? De metro Parijs app is hier de perfecte app voor. Overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik, wat ervoor zorgt dat je in mum van tijd bent waar je wilt zijn. En niet onbelangrijk: ook deze app is volledig offline! Geen gezeur met extra kosten dus. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. De app kost een kleine € 0,89, maar is dit bedrag dubbel en dwars waard. Kijkend naar de vele vijf-sterren-recensies die de app in de app store gekregen heeft, zal het je stedentrip naar Parijs zonder twijfel nóg fijner maken.


Parijs Reisgids met Wikipedia ondersteuning

Het kan altijd handig zijn wat extra informatie over de bezienswaardigheden te hebben. Even Wikipedia checken midden in Parijs zit er waarschijnlijk niet in, dus is het handig om terug te kunnen vallen op een offline app. Dan is Paris Travel Guide and Offline City Map een perfecte keuze. Deze app zit boordevol tips op het gebied van entertainment, architectuur, bezienswaardigheden, winkels en cafés. De inhoud is vaak van Wikipedia gehaald en geeft je een degelijke beschrijving, én helemaal zonder data te verbruiken.

eiffeltoren app

Eiffeltoren app

Je gaat naar Parijs, dus bezoek je ook de Eiffeltoren. Zou het niet leuk zijn om je persoonlijke gids mee te nemen, zodat je alles te weten kunt komen over de Eiffeltoren? Geen probleem! Download gewoon de Tour Eiffel, Official Visitor Guide HD app voor je iPhone of iPad. Deze Parijs app is wat prijzig (€ 2,69), maar kun je zeker niet links laten liggen! Liefst 60 minuten lang kun je vermaakt worden door de audio guide en verword je tot een ware Eiffeltoren kenner. Daarnaast bevat de app enorm veel high definition beeldmateriaal en veel praktische informatie. De maker van de app hebben rekening gehouden met de doelgroep: ook deze app is helemaal offline en laat je databundel ongemoeid.

Restaurants Parijs app

Ondanks de vele fantastische restaurants in Parijs kan het nog wel eens lastig zijn een restaurant te vinden die helemaal naar wens is. Soms is de sfeer perfect, maar laat het eten in het Parijse restaurant te wensen over. Of is het eten fenomenaal, maar is het prijskaartje niet om vrolijk van te worden. De app Paris’ Best Restaurant wil aan deze dilemma’s een einde maken. In een handig overzicht kan gemakkelijk een restaurant gevonden worden die helemaal voldoet aan de eigen wensen. Beschrijvingen, praktische informatie, beeldmateriaal en recensies: de restaurants Parijs app biedt het allemaal. Je moet er wel wat voor over hebben: de applicatie kost € 3,59.