Je maakt een stedenreis naar Parijs en wilt zoveel mogelijk zien, hoe reis je dan van highlight naar highlight? Inderdaad, met de metro. Op vele plekken in Parijs – met name hotels – worden er gratis metrokaarten verstrekt. Hiermee is het prima mogelijk om goed gebruik te maken van de Parijse metro en op elke plek te komen waar je wilt. Het kan echter wel redelijk wat zoekwerk opleveren omdat je wellicht niet weet bij welke bezienswaardigheid welk metrostation zit of dat je enkele keren moet overstappen om op de bestemming te komen.

Gebruik de metro app in Parijs

Hier is nu wat op bedacht: een app, beschikbaar voor iPhone, iPod touch en iPad. Deze applicatie bevat altijd de meest recente metrokaarten. Met de app is het mogelijk om met je mobiele apparaat gemakkelijk te plannen waar je heen wilt, of dit nu een bezienswaardigheid, café of specifiek metrostation is. Vul de bestemming in en de app vertelt je direct waar je moet zijn en waar er overgestapt dient te worden. De planner heeft geen internetverbinding nodig, je zal dus geen hoge telefoonrekening krijgen als je met je iPhone gebruik maakt van de app in het buitenland.


De Metro Paris App kent daarnaast een unieke augmented reality functionaliteit. Met de camera van de iPhone is dan op je scherm te zien waar de metrostations zich bevinden. Het is mogelijk om ook zogeheten ‘points of interest’ (POI) in te stellen. Vind je het bijvoorbeeld handig om te weten waar je gratis wifi hebt, een McDonalds of heb je misschien trek in een bak koffie van de Starbucks? Selecteer de POI en ook deze zaken zie je direct op je scherm door de augmented reality functie. Je ziet meteen waar je heen moet en hoe ver het nog is.

De app kost slechts € 0,79. Dit kleine bedrag zal je stedentrip in Parijs een stuk gemakkelijker en comfortabeler maken. Tevens zal het je stedenreis met de augumented reality functie zo mogelijk nóg leuker maken. De app is te downloaden in de app store.