Tour Montparnasse: prachtig uitzicht over Parijs

Op zoek naar het mooiste uitzicht over Parijs? Bezoek dan de Tour Montparnasse. Tot 2009 was dit gebouw de hoogste wolkenkrabber van Frankrijk. De Tour Montparnasse staat in het centrum van Parijs en is liefst 210 meter hoog. De bovenste verdiepingen zijn voor bezoekers toegankelijk. Je neemt vanaf de begaande grond de snelste lift van Europa: in 38 seconden zit je op 195 meter hoogte. Hier is een klein restaurant, expositieruimte en mini bioscoop te vinden. Neem je vanaf daar de trappen, dan kom je op een groot dakterras. Dit terras is het enige punt van waaruit Parijs volledig te bekijken is.

Mooi uitzicht over heel Parijs

De Tour Montparnasse is goed bezochte attractie in Parijs; per jaar bezoeken zo’n 600.000 stedentrippers de toren. Een ticket kost voor volwassenen € 13, jongeren tussen de 16 en 20 betalen € 9,50 en kinderen van 7 tot 15 betalen € 7,50. Kinderen onder de 7 jaar kunnen gratis de toren bezoeken.

Is het het geld waard? Jazeker. Het is weliswaar erg toeristisch en opgezet enkel en alleen om gemakkelijk geld te kunnen verdienen, het uitzicht is onbetaalbaar. Alle bekende en minder bekende Parijse punten, bouwwerken en attracties zijn zichtbaar. Zo zul je veel herkennen bij je stedentrip in Parijs: bouwwerken als de Eiffeltoren, de Arc de Triomph, de Notre Dame en de Sacré-Coeur zijn goed te zien. Het uitzicht over Parijs is na zonsondergang zo mogelijk nog mooier dan overdag.


Montparnasse