Crêpes: goedkoop, makkelijk en lekker

Maak je een stedentrip naar Parijs, dan kun je in één van de vele mooie restaurants terecht voor een goede, lekkere maaltijd. Maar soms wil je wel eens wat anders: iets dat makkelijk en snel mee te nemen is, goedkoop is én ook nog eens heerlijk smaakt. In dat geval is een smaakvolle crêpes een uitstekende keuze. De verkopers van deze crêpes – zogeheten crêperies – zijn niet te missen. Ze staan door heel Parijs in alle soorten en maten. Sommige crêperies hebben een heus restaurant, maar de meeste zul je in kraampjes op straat aantreffen. En vrijwel alle crêperies bieden hetzelfde aan: zoetige pannenkoeken met de smaak van écht Parijs.

Wat betreft de crêpes zelf heb je ook ruim voldoende keus. Zo kunnen de liefhebbers van Nutella hun hart ophalen. Bestel je namelijk een crêpe avec Nutella, dan zal je pannenkoek volledig volgesmeerd worden met Nutella. Bekijk ook eens het onderstaande filmpje.

Ook liefhebbers van hartige crêpes kunnen tijdens de stedentrip in Parijs bij de crêperies terecht voor een lekkere snack. Een crêpe met kaas of wellicht een crêpe met ei en ham? De Parijzenaren staan in hun kraampjes klaar om het voor je te maken.

Eten tijdens je stedentrip in Parijs

Zoals gezegd staan de verkopers van crêpes door heel Parijs. Je zal ze bij de Eiffeltoren vinden, maar ook bij de Sacré-Coeur. Niet alle crêperies bieden helaas dezelfde kwaliteit voor dezelfde prijs. De locatie is redelijk bepalend voor de prijs. Rondom de Eiffeltoren rekenen de crêpes-verkopers bijvoorbeeld makkelijk het dubbele van wat er elders in Parijs gevraagd wordt. Bij andere bezienswaardigheden in de stad liggen de prijzen redelijk gelijk. Voor de gemiddelde crêpe met beleg betaal je zo’n drie tot drieënhalve euro.

Logischerwijs zijn de crêpes dus erg lekkere en goedkope snacks voor tijdens je stedentrip in Parijs. Daarom is het eten van veel crêpes gedurende de stedentrip een tip die veel budget stedentrippers je zouden geven.