Arc de Triomphe

U kunt de beroemdste triomfboog ter wereld het best bezoeken op 2 december. Op die dag in het jaar 1805 won Napoleon de Slag bij Austerlitz en op die dag wordt de Arc de Tromphe omlijst door het licht van de ondergaande zon, die dan op één lijn staat met de Champs-Elysées en de boog. In 1806 werd begonnen met de bouw van de 50 meter hoge boog; mede door Napoleons val werd hij pas in 1836 voltooid. Vier jaar later trok Napoleons begrafenisstoet onder de Arc de Triomphe door naar Les Invalides. Nu staat het bouwwerk centraal bij publieke evenementen en parades.

Uitkijkplateau

U kunt met de lift of de trap (284 treden) naar boven (50 meter hoog), waar een schitterend uitzicht wacht over een markant deel van Parijs. De wereldberoemde Champs-Elysées loopt naar het oosten. In het westen, niet helemaal op één lijn met de Arc, doemt de Grande Arche van La Défense op.

Volwassenen boven de 26 jaar betalen € 9 voor het betreden van de Arc de Triomphe. Voor inwoners van de EU onder de 26 jaar is de toegang van de Arc de Triomphe gratis. Vanaf de Champs-Elysées neem je de trap die naar een tunneltje onder de rotonde leidt. Vervolgens bevind je je midden op de rotonde en is de triomfboog te bezoeken.

Onder de Arc de Triomphe ligt het graf van een onbekende soldaat, omgekomen tijdens de eerste wereldoorlog. Daarnaast is er ook een eeuwig brandend vuur te vinden om alle onbekende soldaten die in de twee wereldoorlogen gesneuveld zijn te herdenken.


Charles de Gaulle-Étoile